Bruschette s tikvicom, paprikom i patlidžanom

Bruschette s tikvicom, paprikom i patlidžanom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    8

Ako volite italijansku kuhinju i tražite lagano, ali aromatično predjelo — ove bruschette s tikvicom, paprikom i patlidžanom će vas osvojiti na prvi zalogaj!

Hrskave kriške integralnog hljeba, maslinovo ulje, grilovano povrće i kockice feta sira stvaraju savršenu harmoniju svježih i bogatih ukusa. Ovo je idealno jelo za ljetna druženja, porodične večere ili kao zdrava užina u bilo koje doba dana.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Kriške hljeba tostirati na grilu. Dok su još uvijek vruće pokapati ih maslinovim uljem.

Korak 2

Patlidžan, tikvice i paprike po želji začiniti biberom i soli, a zatim grilovati dok ne omekšaju.

Korak 3

Povrće i feta sir rasporediti preko tostirnih kriški hljeba. Po želji ukrasite mikro povrćem i poslužite.

Pogledajte još